Onze hond

20 april
Akke groeit snel nu. Het gaat goed met haar en als alles goed gaat, worden de pups volgende week geboren.10 april 
Vandaag kregen we verschillende foto's opgestuurd van de fokker. Het gaat goed met de moeder van de pups (Akke) en ze groeit snel. Over ruim twee weken worden de pups al verwacht!25 maart
Vandaag kregen we een mail van de fokker dat Akke inderdaad drachtig is van maar liefst negen pups. Dat belooft wat. De moeder maakt het prima. Er is nu nog weinig aan haar te zien, maar dat zal binnenkort wel anders worden. Af en toe zullen er foto's geplaatst worden op Facebook Vizsla Soltis.

17 maart
Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de fokker in Emst. Het was een leuk gesprek en wij hebben er een goed gevoel over. Dat was geheel wederzijds.
Volgende week vrijdag wordt er een echo gemaakt van de moeder en dan zullen we horen hoeveel pupjes er geboren gaan worden. Spannend dus. Via deze pagina op Facebook is het ook allemaal te volgen. We hebben natuurlijk nog een foto van de moeder gemaakt. Ze is inmiddels 7 jaar. Ook van de vader kregen we een foto te zien.

Soltis Akke maart 2017
Soltis Akke in haar jonge jaren
Andy von der Dansenbörger- Heide


9 maart
De dag heb ik met verschillende fokkers contact opgenomen via de mail en telefonisch. Uiteindelijk heb ik 's avonds gebeld met een fokker uit Emst. Hij heeft nog een aantal pups die nog geen bestemming hebben. Zijn hond (teef) is eind februari gedekt en eind april wordt een nestje verwacht. We hebben een afspraak gemaakt voor vrijdag 17 maart. We gaan kennismaker met de eigenaar en de moeder van onze verwachte pup.
Op deze website is meer informatie te vinden over de fokker en het ras: www.laarstate.nl 

8 maart   
Vandaag heb ik contact gehad met iemand van de Vizsla vereniging om eens wat informatie op te vragen over dit hondenras. Het lijkt ons toch wel heel leuk om dan een pup te hebben die we helemaal zelf kunnen opvoeden.

7 maart 
Het is wel wennen aan de stilte in huis. Vooral overdag wanneer iedereen hier in huis weg is naar het werk of school. Met name in de kleine dingen missen we de hond. Ook de dagelijkse wandelingen missen we, je ritme wordt ineens anders. De jongste zoon mist de hond zo, dat hij vroeg wanneer er weer een andere hond komt. 's Avonds hebben we met elkaar overlegd óf we weer een hond willen en zo ja, welk ras dan en hoe oud. Mijn man had onlangs een Vizsla gezien in het bos en vindt dit ras erg mooi. We hebben ons wat verdiept in het ras en het sprak ons erg aan.


                                                 ---------------------------------------------

     Afgelopen maandag - 6 maart 2017 - hebben we onze lieve labrador Tesson moeten laten inslapen. De 'fut' was er de laatste weken al uit en ook de pijn in zijn rug begon steeds erger te worden.

Bijna 13 jaar oud is hij geworden. Vele mooie jaren mochten we doorbrengen met onze lieve Tesson.

We hebben vele prachtige wandelingen met hem gemaakt.
 We bewaren mooie herinneringen aan hem!Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn van harte welkom, het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis