De Veluwe lijkt wel een savanne

                

                                                     Vooral biggen hebben het zwaar!

Zoals op zoveel plekken in Nederland, is het ook op de Veluwe erg droog. Als wandelaar loop je in het bos hooguit wat stoffige schoenen op maar verder hebben wij er als mensen nog niet erg veel last van onder de koele bomen. Veel bomen en struiken daarentegen laten op dit moment al veel van hun bladeren vallen en dieren zijn wanhopig op zoek naar water en voedsel. De natuur probeert te overleven. Boswachter Lennard Jasper laat zien hoe flora en fauna reageren op de droogte. ‘Alles staat in de overlevingsstand.’
In het Nederlands Dagblad van afgelopen vrijdag 21 juli staat een uitgebreid artikel over de situatie op de Veluwe. Je kunt het artikel hier gratis lezen!

Drinkwaterplekken voor dieren in het Veluws Massief worden vol met water gezet. Wild Beheer Eenheid Veluwe Noord West, lokale brandweer en ondernemers zijn daar afgelopen zaterdag de hele dag mee bezig geweest. Je kunt er hier een kort fragment van zien.

Boswachter Lennard Jasper vertelt nog meer over de droogte op de hei. Op de site van De Stentor is hiervan een filmpje te bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn van harte welkom, het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.