Nieuwe natuurfilm 'Wild: Bonte families op de Veluwe'

Al eerder op mijn weblog berichtte ik erover maar nu is het definitief. De  nieuwe natuurfilm 'Wild: Bonte families op de Veluwe' van Luc Enting uit Ede is vanaf 1 februari 2018 in de bioscoop te zien. Meer dan twee jaar heeft hij eraan gewerkt.

Enting maakte de film om de schoonheid en de veelzijdigheid van de Veluwe aan een groot publiek te laten zien. ‘Een belangrijk doel van Wild is om mensen naar deze regio te trekken om te recreëren’, vertelt Enting. ‘Ik gun het iedereen om te genieten van het moois dat de Veluwe in alle seizoenen te bieden heeft. Maar mensen moeten niet verwachten dat ze de beelden uit de film tijdens een fietstochtje zomaar panklaar krijgen voorgeschoteld. De kans om een paar zwijnen of reeën te spotten is best groot, maar de scenes uit de film zie je heus niet zomaar in het echt.’

In WILD worden gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers gevolgd: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Je ziet de dieren jongen krijgen die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.
André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen. Al met al zijn het spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

Hoewel wij zelden naar de bioscoop gaan, lijkt het mij geweldig om deze prachtige beelden op een groot doek te zien. Nog een paar weken geduld...

Je kunt ook hier een artikel lezen over de nieuwe film: 

Om in de stemming te komen, kun je hieronder alvast de trailer zien:

             


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn van harte welkom, het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.