- Veluwe, ontmoetingen met het verleden -

Onlangs vond ik een mooi berichtje in de krant dat mijn aandacht trok:


Op de website van Geurt Besselink kwam ik geweldige foto's en andere informatie tegen. Ik heb er eerst een poosje van zitten genieten.

Als echte Veluwse vind ik dit boek (en de andere boeken die op de hieronder vermelde website staan) over De Veluwe natuurlijk geweldig. Via dit PDF kun je een aantal prachtige foto's van het boek 'Veluwe, ontmoetingen met het verleden' inzien.

Het nieuwste boek over De Veluwe met meer dan 400 foto's

"Het boek ‘Veluwe, ontmoetingen met het verleden’ neemt u mee door deze ‘tijdsreis’. Het toont u de plekken op de Veluwe waar mens en natuur hun sporen achterlieten en nog steeds achterlaten. Van gletsjerdalen en stuwwallen uit de ijstijden tot de overblijfselen van grafheuvels, rituele plekken en de ijzerindustrie. Van malebossen tot wildwallen en sprengenbeken tot de ecoducten van nu."

Via deze link kun je het boek (en ook andere boeken) bestellen.


De prachtige website van Geurt en collega Mirjam, GeMi Tekst & Beeld, is een samenwerkingsverband tussen Geurt Besselink (natuurfotograaf en docent) en Mirjam Langelaar (fotografe en tekstschrijfster) en staat boordevol informatie en foto’s. Je aandacht wordt overigens direct getrokken door het filmpje van de springende herten bovenaan de site. Prachtig!
Geurt en Mirjam beschikken ook over een beeldbank met beeldmateriaal van natuur en cultuur in Nederland en in het buitenland. Deze beelden worden o.a. gebruikt voor tijdschriften, kalenders, agenda’s, ansichtkaarten, boeken en foldermateriaal. Door de bundeling van krachten kunnen zij zowel het beeldmateriaal als de tekst voor (natuur)artikelen verzorgen.
Ook geven zij lezingen en presentaties voor de liefhebber over natuur en -fotografie. Ze geven ook workshops, cursussen of fotoreizen waar je zelf leert om betere beelden te maken.
Met veel enthousiasme en passie houden zij zich dus bezig met hele leuke dingen. Neem eens een kijkje op hun website. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met hen op.
1 opmerking:

  1. Dank je wel. Al ben ik Zeeuws, ik heb toch maar vijftien jaar op de Veluwe doorgebracht :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn van harte welkom, het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.